Dialogmøde med Holbæk Kommune

FØRSTE DIALOGMØDE MED HOLBÆK KOMMUNE

Bisiddergruppen i HovsaHolbæk blev i slutningen af november inviteret til dialogmøde med den politiske- og administrative ledelse af Arbejdsmarkedscentret.
Til mødet havde vi opremset 9 åbenlyse problemstillinger, som vi kan se går igen i de sager vi bliver bisiddere i og derfor ligner et mønster uanset den enkelte borgers individuelle situation:

1. Post som borgere sender eller afleverer “bliver væk”/når ikke frem til sagsbehandler. Borgeren kan komme i klemme og bliver nogle gange mistænkt for ikke at have sendt til tiden
2. Der svares ofte ikke på mails – heller ikke når borgere giver besked om afbud, sygdom eller andet de er forpligtet til at meddele
3. Der er blandt de ansatte forskellig opfattelse af bisidderfunktionen: De kender ikke reglerne for bisiddere.
4. Groteske lange forløb i jobcenteret for borgere, der også har andre problemer udover ledighed: Opfølgning på de aktiviteter der sættes i gang bliver ikke fulgt op!
5. Praksis ved høje boligudgifter.De groteske lange forløb, betyder meget lange forløb på kontanthjælp, som så får udbetalings-afdelingen til at kræve flytning til billigere bolig jvf. §34, flere gange og hele tiden med krav om flytning til endnu billigere og dårligere bolig, uanset at årsagen til fortsat kontanthjælp er jobcenterets manglende målrettede indsats for borgeren.
6. Vejledning om visitation og arbejdsgange i forbindelse med sager som skal til Rehabiliteringsteam til afklaring, bliver ikke givet og er helt utydelig for den enkelte borger. “Hvor er jeg på vej hen”????
7. Det virker som om der er for få sagsbehandlere til at give den enkelte borger en helhedsorienteret, målrettet og effektiv indsats Og for mange sagsbehandlere med “anderledes” kvalifikationer ?
8. Borgerens retssikkerhed i forhold til behandling af borgeren og hans sag er overhovedet ikke i fokus.Hvem i jobcenter og socialcenter er konkret ansvarlig for at retssikkerheds reglerne i sagsbehandlingen bliver overholdt?
9. Skriftlig kommunikation med borgerne – hvem har ansvar for den?
Det er oftest det rene volapyk for alm. borgere og i værste fald standardiserede skrivelser, som er misvisende i forhold til borgerens individuelle situation..

Det blev på dialogmødet med Holbæk Kommune besluttet at fortsætte dialogen med flere møder, hvor de enkelte problemer kunne tages op .

Bisiddergruppen er netop blevet indkaldt til 2. dialogmøde i slutningen af januarmåned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *