Aktiv beskæftigelsesindsats?

Med Erik Clausens ord:
“Det lyder lidt som en bilforhandler der vil sælge dig en gammel Skoda til overpris.”

Jeg syntes man skal læse den selv – hent her! 
Er du almindelig hårdtarbejdende borger i Vestsjælland, vil du muligvis syntes et det lyder fint og effektivt, som om at der bliver gjort en indsats alle kan være tilfredse med.
Er du ledig eller syg, har du muligvis en helt anden opfattelse.

For de fleste der er afhængige af indsatsen, enten det så er ledige eller syge – og især hvis man som de ca. 3000 borgere er langtids-brugere, så virker det mere som – ja, som varm luft.

Tilsyneladende har vi i Holbæk Kommune ca. 3000 borgere der er langtidsforsørgede.

Adskillige hundrede, måske endda tusinde eller flere af disse borgere, ledige såvel som syge, har været igennem 10 – 20 – 30 såkaldte “aktiveringer” – Det er ikke på nogen måde usædvanligt!
Aktiveringer som “kursus”, “arbejdsprøvning”, eller blot som gratis arbejdskraft uden perspektiv for et ordinært job, er tilsyneladende det “Mantra” som hele indsatsen baseres på.

Den indsats som “fremrykkes”, betyder at man skal til endnu flere af de, særdeles velkendte og indholdsløse samtaler, som overvejende har til formål at registrere at man har været der.
Tillige også flere meningsløse aktiveringer baseret på tvang af borgere som har udfordringer nok foruden, men som ikke har nogen mulighed for at sige fra.

Jamen læser jeg det helt forkert?

Der står jo BÅDE at indsatsen fremrykkes og der kommer langt flere tilbud – OG at den reduceres og målrettes.
Det jeg læser er, at man foretager sig de samme tåbeligheder – bare mere og hurtigere. 


Det er muligvis ny suppe – men bollerne er langt over sidste salgsdato!